Dikke rietmatten 175 x 200 cm
Rietmat 175 x 200 extra dik

Dikke rietmat met een mooi schutting formaat van 175 cm hoogte. Deze dichte rietmat is met meerdere rietstengels per steek gebonden, daardoor is die extra dik, dicht en sterk.

Verzendkosten

€ 12,50 

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 22,40
Prijs per stuk

 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Dikke rietmatten 175 x 200 cm

Deze dikke rietmatten van 175 cm hoog danken het extra volume aan de manier van binden. Met groen draad zijn per steek meerdere rietstengels met elkaar gebonden. Bij andere rietmatten is dat 1 rietstengel per steek. Hierdoor bieden dikke rietmatten extra duurzaamheid, dichtheid en volume. Als rieten schutting is deze dikke rietmat 175 x 200 erg geschikt. Plaats de rietmat minimaal 5 centimeter van de grond, om zwarte verkleuring van het riet en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Hiermee is deze rietmat meteen op perfecte hoogte voor de meeste schuttingen.

Rieten schutting

Een rietmat kan een schutting of hek bekleden om deze van een nieuw uiterlijk te voorzien of om inkijk te voorkomen. Ook als ondergrond voor een klimplant als hedera zijn rietmatten erg geschikt. Plaats de rietmat eenvoudig tegen een schutting met schroeven en sluitring en gebruik binddraadjes bij een hek of bouwgaas. Een nieuwe rieten schutting maken kan ook. Gebruik grondpalen (eventueel met paalhouder) en zet ze voor minimaal 1/3 van de lengte de grond in. Houd ook de 2 meter lengte van uw rietmat in de gaten, zodat er altijd minimaal 1 paal staat op de plek waar een nieuwe mat begint. Dus op elke meter of elke 2 meter een paal. Met een markering met een koord of touw komen de palen netjes op één lijn te staan. Tegen deze palen maakt u van planken een frame om tegenaan te werken. De rietmat wordt dan met schroeven tegen de planken bevestigd. U kunt ook met tuingaas werken, waarna de rietmat eenvoudig met binddraadjes tegen het gaas kan worden bevestigd.

Verschillende formaten

Dikke rietmatten zijn 2 meter lang en in veel verschillende hoogtematen verkrijgbaar, zodat u de altijd juiste mat voor uw project bij ons kunt vinden. Let wel, rietmatten zijn een natuurproduct dus het formaat kan altijd iets afwijken! Dit zijn alle formaten (hoogte x uitgerolde lengte) van de dikke rietmat:

  50 x 200
  75 x 200
100 x 200
125 x 200
150 x 200
175 x 200
200 x 200

Heeft u nog vragen over dit product of de toepassing ervan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag.

Rietmat afmetingen
175 x 200 cm (Hoogte x Breedte)
Dikte riet
8 mm per bosjes gebonden
Soort riet
Zoetwater riet
Binddraad
Groen nylon draad

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.