Rietmat 100 x 600 Rustiek

Deze rietmat 100 x 600 rustiek is perfect voor o.a. de bekleding van een (drang)hek, balkon, beach bar, als afdakje of zonwering. Gemaakt van ongepeld zoetwaterriet met gegalviniseerd ijzerdraad.

Artikelnummer

RM-O-600/100-C 

Verzendkosten

€ 12,50 

Dit product is bij u binnen:

1 tot 2 werkdagen

EAN

 

€ 13,45
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rietmat 100 x 600 rustiek 

Deze rietmat 100 x 600 cm is gemaakt van ongepeld zoetwaterriet, gebonden met gegalvaniseerd ijzerdraad. De hoogte van 1 meter is voor allerlei toepassingen geschikt!


Rieten balkonscherm

Voor een lage balustrade of betonreling is dit een mooi formaat. Zet de rietmat rustiek met binddraadjes of tie-wraps eenvoudig vast tegen de reling en u zit meteen lekker privé op een mooi tropisch balkon!
 

Rietmat bekleding

Behalve als balkonscherm, kunt u deze rietmat ook op veel andere manieren gebruiken. U kunt bijvoorbeeld lage hekken in de tuin met deze lage rietmatten bekleden, net zoals borders, plantenbakken en een zwembad. Bij een evenement of festival zorgt de rietmat 100 x 600 voor een mooie aankleding van dranghekken, beach bars en podia.
 

Rietmat zonwering

Een rietmat rustiek geeft tot 70% schaduw en is in de zomer heel goed als natuurlijke zonwering te gebruiken. Bijvoorbeeld door hem op een dakbalken (van een pergola) te bevestigen of hem naar beneden te laten hangen voor de overkapping of veranda. Dit geeft een echt Ibiza sfeertje aan de tuin! Leg deze rietmat bovenop het glazen dak van de serre om de temperatuur tijdens de zomer omlaag te brengen, zonder het erg donker te maken. Overigens worden de isolerende eigenschappen van rietmatten in de winter gebruikt om planten tegen vorst te beschermen.
 

Op maat maken

Een rietmat zelf op maat maken is niet moeilijk. Is de rietmat 100 x 600 rustiek te hoog, dan is het mogelijk om deze in 1 keer door te zagen. Laat de mat op rol zitten en gebruik een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen. Of knip de mat bij als die is uitgerold en/of bevestigd met een scherpe snoeischaar/heggenschaar. Of ga erbij langs met een haakse slijper. Heeft u een te lange rietmat, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.

Onze rietmatten rustiek zijn 6 meter lang en verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Overigens kan het formaat altijd iets afwijken omdat het een echt natuurproduct is. Kies voor uw toepassing het meest geschikte formaat:

80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm

Wilt u meer informatie over deze rietmatten of advies over uw rietmatten toepassing? Neem gerust contact met ons op! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u van goed advies voorzien!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.