Rietmat 160 x 600 Rustiek

Rietmat 160 x 600 rustiek. Voor een rieten schutting, natuurlijk balkonscherm, sfeervol plafond, dakbedekking of zonwering. Deze rietmat met rustige uitstraling is heel eenvoudig te bevestigen!

Artikelnummer

RM-O-600/160-C 

Verzendkosten

€ 12,50 

Dit product is bij u binnen:

1 tot 2 werkdagen

EAN

 

€ 22,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rietmat 160 x 600 rustiek

De rietmat 160 x 600 rustiek bestaat uit zoetwater rietstengels van gemiddeld 6-8 mm dik. De ongepelde rietstengels zijn met dun gegalvaniseerd ijzerdraad gebonden. Het resultaat is een rustig ogende rietmat met een handig formaat voor bijvoorbeeld een rieten schutting, natuurlijke tuinafscheiding of rieten plafond. 


Rieten schutting en natuurlijke tuinafscheiding

Heeft u een schutting in de tuin die zijn beste tijd heeft gehad? Met een rietmat transformeert u deze in mum van tijd tot een sfeervolle rieten schutting! Deze rietmat 160 x 600 wordt ook veel gebruikt voor het bekleden van een betongaas omheining of ander open hekwerk. Met de rietmat ervoor schermt u het zicht op de tuin, een bedrijventerrein of ander erf doeltreffend af. Deze natuurlijke tuinafscheiding van riet is bovendien uitstekend geschikt voor het laten groeien van klimplanten en een groene omheining te maken.
 

Rieten plafond en wandbekleding

Plaats een rietmat tegen het plafond van een overkapping om een golfplaten dak, dakplaten of isolatiemateriaal weg te werken, of om het gewoon extra gezellig te maken! Een rieten plafond is namelijk uitermate sfeervol. Op dezelfde manier kunt u de rietmat rustiek gebruiken als wandbekleding. In de rieten wand kan vervolgens nog decoratiemateriaal en lampjes worden gehangen. 
 

Rietmat zonwering

Als rieten zonwering geeft de rietmat rustiek een heerlijke schaduw. De zichtdichtheid is zo’n 70%, dus geheel donker wordt het niet. Bevestig de rieten zonwering op een pergola of dakframe voor een zomerse look of leg de rietmat op het glazen dak van de serre. Zonder dat je al het daglicht kwijt bent, maakt de rietmat het daar in de zomer een flink stuk koeler! Overigens maken de isolerende eigenschappen van een rietmat dit product ook zeer geschikt ter isolatie van planten in de winter en als stambescherming.
 

Op maat maken

Een rietmat zelf op maat maken is niet moeilijk. Is de rietmat 160 x 600 rustiek te hoog, dan is het mogelijk om deze in 1 keer door te zagen. Laat de mat op rol zitten en gebruik een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen. Of gebruik een scherpe snoeischaar/heggenschaar om de rietstengels voor of na bevestiging op maat te knippen, of ga erbij langs met een haakse slijper. Heeft u een te lange rietmat, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.

Onze rietmatten rustiek zijn 6 meter lang en verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Overigens kan het formaat altijd iets afwijken omdat het een echt natuurproduct is. Kies voor uw toepassing het meest geschikte formaat:

80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm


Wilt u meer informatie over deze rietmatten of advies over uw rietmatten toepassing? Neem gerust contact met ons op! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u van goed advies voorzien!

Rietmat afmetingen
160 x 600 cm
Dikte
6-8 mm
Binddraad
Gegalvaniseerd ijzerdraad
Soort riet
Ongepeld zoetwaterriet

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.