Rietmat 200 x 600 Rustiek

Met deze 2 meter hoge rietmatten maakt u in een handomdraai een sfeervolle rieten schutting of rieten plafond! De rietmat rustiek heeft een rustige uitstraling en is eenvoudig te bevestigen.

Artikelnummer

RM-O-600/200-C  

Verzendkosten

€ 12,50 

Dit product is bij u binnen:

1 tot 2 werkdagen

EAN

 

€ 25,45
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rietmat 200 x 600 rustiek

De rietmat 200 x 600 rustiek bestaat uit zoetwater rietstengels van gemiddeld 6-8 mm dik. De ongepelde rietstengels zijn met dun gegalvaniseerd ijzerdraad gebonden tot een rustig ogende rietmat. Het grote formaat van 2 meter hoog is heel geschikt voor bijvoorbeeld een rieten schutting, natuurlijke tuinafscheiding of rieten plafond. Het bevestigen is erg eenvoudig. Afhankelijk van de toepassing en ondergrond, kan dat met schroeven met sluitring, binddraadjes (of tie-wraps), krammetjes of door te nieten met een tacker.
 

Rieten schutting en natuurlijke tuinafscheiding

Heeft u een schutting in de tuin die zijn beste tijd heeft gehad? Of wilt u het zicht ontnemen op uw bedrijventerrein of erf? Met een rietmat bekleding van schutting of hek is uw tuin meteen opgeknapt en schermt u het zicht op elk terrein doeltreffend af. Deze natuurlijke tuinafscheiding van riet is bovendien uitstekend geschikt voor het laten groeien van klimplanten.
 

Rieten plafond en wandbekleding

Plaats een rietmat tegen het plafond van een overkapping om een golfplaten dak, dakplaten of isolatiemateriaal weg te werken, of om het gewoon extra gezellig te maken! Een rieten plafond is namelijk uitermate sfeervol. Op dezelfde manier kunt u de rietmat rustiek gebruiken als wandbekleding. In de rieten wand kan vervolgens nog decoratiemateriaal en lampjes worden gehangen. 
 

Rietmat zonwering en rietmat isolatie

Als rieten zonwering geeft de rietmat rustiek een heerlijke schaduw. De zichtdichtheid is zo’n 70%, dus geheel donker wordt het niet. Bevestig de rieten zonwering op een pergola of dakframe voor een zomerse look of leg de rietmat op het glazen dak van de serre. Zonder dat je al het daglicht kwijt bent, maakt de rietmat het daar in de zomer een flink stuk koeler! Overigens maken de isolerende eigenschappen van een rietmat dit product ook zeer geschikt ter isolatie van planten in de winter en als stambescherming.


Op maat maken

Een rietmat zelf op maat maken is niet moeilijk. Is de rietmat 200 x 600 rustiek te hoog, dan is het mogelijk om deze in 1 keer door te zagen. Laat de mat op rol zitten en gebruik een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen. Een afgerolde rietmat kan op maat geknipt worden met een scherpe snoeischaar/heggenschaar. Of ga erbij langs met een haakse slijper. Heeft u een te lange rietmat, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.

Onze rietmatten rustiek kopen kunt u in de volgende formaten (hoogte x uitgerolde lengte):

80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm

NB: Rietmatten zijn een natuurproduct. Het formaat kan altijd iets afwijken!

Kunnen we u helpen bij het kiezen van de juiste rietmat, heeft u vragen over de bevestiging ervan of kunt u technisch advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met allerlei rietmat toepassingen en denken graag met u mee!

Rietmat afmetingen
200 x 600 cm
Dikte
6-8 mm
Binddraad
Gegalvaniseerd ijzerdraad
Soort riet
Ongepeld zoetwaterriet

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.