✓ Uitgerolde lengte rietmatten: ca 600 cm
✓ Dikte rietmatten: 6-8 mm
✓ Binddraad: Dun gegalvaniseerd ijzerdraad
✓ Soort riet: Ongepeld zoetwaterriet
✓ Kenmerken: Rietmatten met natuurlijke kleur en rustige uitstraling, voor vele toepassingen, zoals o.a.  rieten schutting bekleding, natuurlijk balkonscherm en decoratieve bekleding.


Rietmatten rustiek

De rietmat rustiek zit een beetje tussen de rieten decoratiemat en rietmat premium in. De rietmat rustiek is gemaakt van ongepeld riet, maar is niet zo dik en robuust als de premium rietmat. In vergelijking met de rieten decoratiemat, zijn de stengels dikker en iets minder intens van kleur. Voor het binden is dun, gegalvaniseerd ijzerdraad gebruikt en dat houdt de uitstraling van de rustiek rustig. Deze rietmat staat prachtig in de tuin of op het balkon. Ook als plafondbekleding, decoratieve bekleding en dakbedekking is deze mat uitstekend geschikt!


Rietmatten rustiek bevestigen

Rietmatten bevestigt u gemakkelijk met binddraadjes, tie-wraps, schroeven met een sluitring, krammetjes of door ze vast te nieten met een tacker.

Tegen een open ondergrond als bijvoorbeeld tuingaas of gevlochten hekwerk, kunt u binddraad of tie-wraps gebruiken. Om rustieke rietmatten te bevestigen tegen een stenen muur, houten hekwerk of schutting kunt het beste schroeven met een sluitring gebruiken. In het geval van de muur boort u gaatjes voor, waar u een plug in steekt. Hier schroeft u de rietmat vast tegen de muur. De sluitring valt over de rietstengels waardoor deze vast blijft zitten.

Zorg er altijd voor dat u de rietmat iets van de grond plaatst. Dit verlengt de levensduur omdat de rietstengels niet in direct contact staan met modder of water. Als vuistregel voor het monteren van rietmatten kunt u het volgende aanhouden.

Horizontaal bevestigen om de 20 cm.
Verticaal bevestigen om de 70 cm.
 

TIP! Duw de rietstengels tijdens het bevestigen tegen elkaar. Hiermee krijgt u een mooie dichte rietmat...Rietmatten inkorten en op maat maken

Inkorten en op maat maken rietmatten gaat heel gemakkelijk. Rietmatten zijn in te korten met gereedschap dat vrijwel iedereen wel voorhanden heeft.

De hoogte kort u in door de stengels te knippen met een scherpe snoeischaar. Of rol de mat uit en ga erbij langs met een haakse slijper. Nog gemakkelijker is het om de gepelde rietmat op de rol te laten en hem met een fijn getande reciprozaag of kettingzaag in één keer door te zagen.

De lengte van de rietmat kort u in door de binddraad op 10 cm vanaf de gewenste lengte door te knippen. Verwijder al het teveel aan riet en knoop de binddraad weer vast op de gewenste lengte.

 

Toepassingen rietmat rustiek


Rieten schutting

De rietmat rustiek is perfect voor de renovatie van een schutting of het bekleden van een hek. Het geeft de tuin een ware transformatie zonder dat dit veel moeite of geld kost! Bij het maken van een rieten schutting bevestig je de rietmat het liefst een stukje boven de grond. Anders wordt het riet snel zwart en gaat het ten koste van de levensduur. Tip: duw tijdens het bevestigen ook de stengels steeds tegen elkaar om de zichtdichtheid van de rietmat te behouden.


Rieten balkonscherm

Welk balkon kan geen stukje natuur gebruiken? Ook is het fijn om een beetje privé te kunnen zitten. Een rieten balkonscherm is dan ook ideaal om sfeer en privacy te brengen op het balkon, dakterras of de galerij! Een lage rietmat rustiek van bijvoorbeeld 120 cm of 140 cm is eenvoudig aan het balkon te bevestigen met binddraadjes. Maak de rietmat goed vast en je hebt er jarenlang plezier van! Je kunt er zelfs lampjes in hangen voor nog meer sfeer.
 

Rieten plafond en dakbedekking

De rietmat rustiek biedt een zichtdichtheid van zo’n 70%. Dat betekent dat je er een dakbedekking mee kunt maken die niet massief is, maar juist nog licht en lucht doorlaat. Deze luchtige mat geeft bovendien een zomerse mediterrane sfeer. U kunt de rietmat rustiek ook ter verkoeling op het dak van de serre leggen. Met een rietmat op het glazen dak, zullen de hoge temperaturen in de zomer dalen, terwijl er wel daglicht in de serre blijft. Als rieten plafond ten slotte zijn deze rietmatten echte sfeermakers. Werk het plafond van de overkapping, het tuinhuis of de veranda af met een rietmat rustiek en u staat versteld van de gezelligheid die zo’n eenvoudig project kan opleveren!

 

Decoratieve bekleding

Een rietmat rustiek laat zich eenvoudig bevestigen tegen wanden, plantenbakken, borders en zwembadranden. Zo heeft deze rietmat al menig tiki bar van een tropisch sfeertje voorzien! Deze decoratieve wandbekleding is ook geschikt om schilderijtjes, lampjes en andere (lichte) decoraties in te hangen. Zo maak je een tuinhuis helemaal af!
 

Formaten rietmat rustiek 

Voor al de toepassingen koopt u een bijpassend formaat rietmat. Let wel: het formaat kan altijd iets afwijken. Dit komt omdat rietmatten een natuurproduct zijn.

Rietmat rustiek 80 x 600 cm
Rietmat rustiek 100 x 600 cm
Rietmat rustiek 120 x 600 cm
Rietmat rustiek 140 x 600 cm
Rietmat rustiek 160 x 600 cm
Rietmat rustiek 180 x 600 cm
Rietmat rustiek 200 x 600 cm


Wilt u meer informatie over onze rietmatten of advies over uw rietmatten toepassing? Neem gerust contact met ons op! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen.


Geen producten