Natuurlijke schutting Een natuurlijke schutting maak je gemakkelijk met een natuurmat op rol. Tegen bijvoorbeeld een bestaande houten schutting of gaashekwerk kun je gemakkelijk een natuurmat bevestigen waardoor je direct geniet van meer privacy en een goede sfeer. Ook als je nog een schutting moet plaatsen is het goed om natuurmatten te overwegen. Deze zijn voordelig en de perfecte ondergrond voor klimplanten. Je maakt gemakkelijk een frame van tuinpalen icm tuingaas om de natuurmat tegenaan te bevestigen.
 

Rietmatten


Rietmatten worden veel gebruikt als natuurlijke schutting omdat ze een fijne zomerse sfeer geven in de tuin. Ze dempen geluid en laten zich gemakkelijk begroeien. De mooie frisse kleur van het riet is een perfecte combinatie met het groen in de tuin. Om een schutting te maken van rietmatten kun je het beste gebruik maken van premium rietmatten of dikke rietmatten. Beide hebben 6 meter op de rol en zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Natuurlijke schutting van rieten mattenNatuurlijke groene schutting met rietmatten
 

Wilgenmatten


Wilgenmatten zijn samen met rietmatten een van de meest populaire natuurmatten in gebruik als natuurlijke schutting. Ze zijn erg duurzaam en de donkere kleur geeft een warme sfeer in de tuin. Wilgenmatten zijn gemakkelijk te bevestigen tegen een bestaande schutting of hekwerk. Zorg er bij wilgen altijd voor dat de wilgentenen niet in de grond staan voor een extra lange levensduur. Bij wilgen heb je tevens de kans dat ze weer gaan bloeien als ze in de grond staan. Wilgenmatten zijn verkrijgbaar in uitgerolde lengtes van 3 en 5 meter en in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Natuurlijke schutting van wilgenmattenNatuurlijke wilgen schutting
 

Heidematten


Heidematten zijn de meest geschikte ondergrond voor klimplanten. Binnen de kortste keren is de hele schutting gevuld met klimplanten. Heidematten zijn heel gemakkelijk te bevestigen en zijn verkrijgbaar in 2 verschillende soorten. De fijne heidemat is 5 meter lang en 1 cm dik. Deze heidemat is geschikt om grote stukken hekwerk te voorzien van heide voor de eerste privacy en vervolgens snel dicht te laten groeien met groen. De dikke heidematten zijn 3 meter lang en 3 cm dik. Deze geven direct een goede privacy en zijn ook snel begroeit.

Natuurlijke schutting heidemattenNatuurlijke schutting van heide
 

Bamboematten


Bamboematen geven dezelfde tropische sfeer als rietmatten. Vooral de naturel bamboe komt heel erg in de buurt van riet qua uitstraling. Bamboe is een erg duurzaam product en komt in verschillende varianten. Als schutting bekleding is de gespleten bamboemat erg interessant. 5 meter op een rol en voordelig in aanschaf. De bamboemat naturel is gemaakt van volle bamboestokken en heeft een uitgerolde lengte van 180 cm. Zwarte bamboematten geven een heel andere sfeer en zijn (net als de naturel bamboe) 180 cm lang. De laatste is de Tonkin bamboe. Deze lijkt erg op wilgen en is 3 meter lang.

Natuurlijke schutting bamboemattenSchutting van gespleten bamboematten

Boomschorsmatten


Boomschorsmatten zijn heel mooie natuurmatten om een prachtig, rust uitstralende, natuurlijke schutting te realiseren. Boomschorsmatten van kwaliteit zijn altijd dubbelzijdig. Deze matten zijn gemaakt van repen boomschors welke zijn gebonden met een binddraad in kleur. Een dubbelzijdige boomschorsmat is erg sterk en van beide kanten mooi. Ze geven enorm veel privacy en zijn een echte eye-catcher in de tuin.

Natuurlijke schutting van boomschorsNatuurlijke schutting - Boomshorsmatten

Een natuurlijke schutting geeft een heerlijk rustige sfeer in de tuin. Omdat het natuurlijke materiaal snel bedekt zal zijn met groen geeft dit een heel mooi resultaat. Een natuurlijke schutting maak je het gemakkelijkst en voordeligst met natuurmatten op rol. 
  Natural Fencing     31-01-2023 19:18