✓ Uitgerolde lengte rietmatten: +/- 600 cm
✓ Dikte rietmatten: 10-15 mm
✓ Binddraad: RVS gecoat binddraad
✓ Soort riet: Ongepeld zoetwaterriet met diameter van 10 tot 15 mm
✓ Kenmerken: Robuuste rietmatten, gemaakt van extra dikke stengels

Bezig met laden...

Dikke rietmatten

Deze dikke rietmatten zijn gemaakt van zoetwaterrietstengels met een diameter van 10-15 mm. Dat zijn dikste rietstengels in ons assortiment. Het riet is per stengel gebonden met RVS gecoat binddraad.

Dikke rietmat op tuin overkappingrietmat decoratieve wandbekledingDikke rietmat tegen glaspaneel

Als rieten schuttingbekleding

Deze dikke rietmatten hebben een uitgerolde lengte van 6 meter. Met een dikke rietmat van bijvoorbeeld 175 x 600 cm kun je meteen een groot oppervlak beslaan. Plaats de rietmat gemakkelijk tegen een bestaande schutting met schroeven met sluitring. Maak de rietmatten op rol vast aan het begin van de mat en rol de rietmat geleidelijk af. Zet de rietmat horizontaal om de 30 cm en verticaal om de 70 cm vast met een schroef met ring. Hoe beter de bevestiging, hoe langer de rieten schutting meegaat.

Als rieten schutting

Maak een nieuwe rieten schutting met behulp van palen die met een tussenruimte van ongeveer 1,5 meter de grond in gaan. Vervolgens kun je rieten matten op horizontale balkjes tussen de palen bevestigen.

Je kunt ook kiezen voor tuingaas om tegenaan te werken. Maak de dikke rietmat op maat zodat hij de juiste lengte heeft. Schroef de rietmat vast op de gemonteerde balkjes. Doe dit verticaal om de 70 tot 80 cm en horizontaal om de 20 tot 30 cm.

Rietmat tegen het hek

Voor het dichtmaken van een hek of omheining is een dikke rietmat een goede keuze. Het bevestigen gaat heel gemakkelijk door een stukje bevestigingsdraad (gegalvaniseerd binddraad of tie-wraps) over het RVS gecoate binddraad van de rietmat te buigen en strak te trekken tegen het hek. Vastdraaien en klaar! Het is ook mogelijk om deze dikke rietmat als ondergrond voor klimplanten te gebruiken. In het riet willen planten als hedera uitstekend groeien.

Bevestigen boven de grond

Een belangrijke tip voor het bevestigen van een rietmat tegen hek, muur of schutting is om de rietmat een beetje boven de grond te bevestigen. Riet dat in water en modder staat zal zwart verkleuren en eerder uit elkaar vallen. Door hem iets van de grond te plaatsen, verlengt u de levensduur met een aanzienlijke tijd. Zet de dikke rietmat 175 hoog dus op een balkje en zo heeft die meteen de juiste schuttinghoogte!

Rietmat tegen balkon

Een dakterras, galerij of balkon afschermen om gezellig en besloten te zitten, dat gaat in een handomdraai met deze dikke rietmat! De dicht tegen elkaar gebonden stengels zorgen voor genoeg zichtdichtheid. En omdat het dikke riet geeft een volle, robuuste look. Het rieten balkonscherm is eenvoudig met tie-wraps of binddraadjes tegen het hek of de reling te plaatsen.

Rieten plafond of dak

De dikke rietmat leent zich prima als stevige plafondbekleding en rieten dakbedekking. Op een dakframe, overkapping of glazen dak van de serre biedt deze mat bescherming tegen de zon. Door het extra volume werkt deze rietmat bovendien geluidsisolerend. Als robuust rieten plafond geven deze matten een gezellige sfeer onder de overkapping of in de tuinkamer.

Dikke rietmat formaten

Voor alle deze toepassingen is de dikke rietmat in veel verschillende formaten verkrijgbaar.

-   50 x 600 cm
-   80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
150 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm

Wilt u meer informatie over onze rietmatten, andere natuurlijke tuinafscheiding of advies over uw rietmat toepassing? Neem gerust contact met ons op!

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen.