Uitgerolde lengte rietmatten: 200 cm
✓ Dikte rietmatten: 15 mm
✓ Binddraad: Per meerdere stengels gebonden met groen nylon binddraad.
✓ Soort riet: Ongepeld zoetwaterriet
✓ Kenmerken: Sterke, robuuste rietmatten met een lange levensduur en de minste doorkijk.


Dikke rietmatten

Deze dikke rietmatten zijn extra sterke en stevige rietmatten. Per bosje zijn er meerdere rietstengels gebonden met groen nylonddraad tot een 15 mm dikke mat. De perfecte keuze voor iedereen die een rietmat zoekt met de minste doorkijk, voor extra isolatie of met een maximale levensduur. Alleen rietplaten zijn dikker en geven nog meer privacy.

Als rieten schutting

Deze dikke rietmatten hebben een uitgerolde lengte van 2 meter. De dichtheid en stevigheid maakt ze heel geschikt voor een rieten schutting. U bevestigt de rietmatten gemakkelijk tegen een bestaande schutting met schroeven met sluitring. Maak de rietmatten op rol vast aan het begin van de mat en rol de rietmat geleidelijk af. Zet de rietmat horizontaal om de 30 cm en verticaal om de 70 cm vast met een schroef met ring. Hoe beter de bevestiging, hoe langer u van uw rieten schutting plezier heeft.
 

Rietmat tegen het hek

Als u een hek of omheining zichtdicht wil maken, dan is een dikke rietmat een goede keuze. De doorkijk van deze mat is namelijk het minst van al de rietmatten. Het bevestigen gaat heel gemakkelijk door een stukje bevestigingsdraad (gegalvaniseerd binddraad of tie-wraps) over het gele binddraad van de rietmat te buigen en strak te trekken tegen het hek. Vastdraaien en klaar! Het is ook mogelijk om deze dikke rietmat als ondergrond voor klimplanten te gebruiken. In het riet willen planten als hedera uitstekend groeien.

Bevestigen boven de grond

Een belangrijke tip voor het bevestigen van een rietmat tegen hek, muur of schutting is om de rietmat boven de grond te bevestigen. Riet dat in water en modder staat zal zwart verkleuren en eerder uit elkaar vallen. Door hem iets van de grond te plaatsen, verlengt u de levensduur met een aanzienlijke tijd.

Rietmat tegen balkon

Een dakterras, galerij of balkon afschermen om gezellig en besloten te zitten, dat gaat in een handomdraai met deze dikke rietmat! De dicht tegen elkaar gebonden stengels zorgen voor genoeg zichtdichtheid. En omdat het riet in bosjes per steek is gebonden, biedt deze dikke rietmat ook extra volume en stevigheid. Het rieten balkonscherm kunt u eenvoudig met tie-wraps of binddraadjes tegen het hek of de reling bevestigen.

Rieten plafond of dak

De dikke rietmat leent zich prima als stevige plafondbekleding en rieten dakbedekking. Op een dakframe, overkapping of glazen dak van de serre biedt deze mat bescherming tegen de zon. Door het extra volume werkt deze rietmat bovendien geluidsisolerend. Als robuust rieten plafond geven deze matten een gezellige sfeer onder de overkapping of in de tuinkamer.

Dikke rietmat formaten

Voor alle toepassingen is deze dikke rietmat in verschillende formaten te koop.. Let wel: het formaat kan altijd iets afwijken. Dit is inherent aan het feit dat rietmatten een natuurproduct zijn.

Dikke rietmat 50 x 200
Dikke rietmat 75 x 200
Dikke rietmat 100 x 200
Dikke rietmat 125 x 200
Dikke rietmat 150 x 200
Dikke rietmat 175 x 200
Dikke rietmat 200 x 200

Wilt u meer informatie over onze rietmatten of advies over uw rietmatten toepassing? Neem gerust contact met ons op! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen.

Rietmattenvoordeel.nl is onderdeel van Delifence. Wij zijn specialist in alle soorten natuurmatten op rol, houtwormbestrijding en rieten daken.

 


Geen producten