Ons enthousiasme over onze rietmatten komt door hun uitstraling en omdat de toepassingen van rietmatten eindeloos zijn. Met wat creativiteit kun je alles een mooie natuurlijke uitstraling geven. In alle jaren dat wij werken met rietmatten hebben we alles wel voorbij zien komen. De mooiste rieten schuttingen, buitenzwembaden die een tropisch tintje krijgen door er een rietmat omheen te maken. Bloempotten en plantenbakken die worden opgeleukt, sfeervolle wand- en plafondbekleding. Als kleed op de (balkon)vloer en als aankleding van beurzen en festivals... noem het maar op! Hieronder vindt u alle verschillende mogelijkheden die rietmatten bieden, met daarbij de benodigde informatie over montage!


Alternatieve producten

Bovenstaande toepassingen kunnen (naast rietmatten) met vrijwel alle natuurmatten op rol worden toegepast. Iedere natuurmat in ons assortiment heeft zijn eigen kenmerken. 
 

Natuurlijke schutting

Zo kunt u voor het maken of bekleden van een natuurlijke schutting ook goed bamboematten of wilgenmatten gebruiken. Deze zijn wat duurzamer als riet en qua kleur komt onze bamboe naturel het meest overeen. Vindt u een donkere / klassieke kleur mooier, dan is wilg, zwarte bamboe of een boomschorsmat misschien een mooi alternatief.
 

Schutting bekleding

Als schuttingbekleder zijn heidematten een interessant alternatief. Heide is de perfecte ondergrond voor klimplanten en op de donkere kleur van heide steekt een groene klimplant heel mooi af. Heide kom in 2 soorten. Fijne heide en dikke heidematten. Fijne heide als bodem voor klimplanten en dikke heidematten voor privacy en ondegrond voor groen.

Natuurlijk balkonscherm

Als natuurlijk balkonscherm is riet eigenlijk het mooist al zijn er wel alternatieven voor. Uiteraard is gespleten bamboe een mooi product als balkonscherm, maar ook wilgen worden hiervoor veel gebruikt.