Uitgerolde lengte rietmatten: ca 500 cm
✓ Dikte rietmatten: 4 tot 6 mm
✓ Binddraad: Zwart geplastificeerd ijzerdraad
✓ Soort riet: Gepeld zoetwaterriet
✓ Kenmerken: Schone, handzame rietmatten voor het aankleden van tijdelijke locaties, als zonwering, rieten plafond, zomerse dakbedekking, ondergrond van lemen schutting.
Bezig met laden...

Rieten decoratiematten

Deze rieten decoratiematten zijn gemaakt van gepelde rietstengels. Het riet is daardoor iets dunner, mooi intens van kleur en nog altijd oersterk. Omdat de rietmatten geen rietschilfertjes verliezen, worden ze ook veel gebruikt voor toepassingen binnenshuis. Het lichte gewicht en schone gebruik maken ze ook ideaal voor de aankleding van tijdelijke locaties, zoals beurzen en evenementen.

Bevestigen

Rietmatten bevestigt u gemakkelijk met binddraadjes, tie-wraps of schroeven met een sluitring. Ook een tacker voor nieten is ideaal om rietmatten te monteren. Tegen een open ondergrond (zoals tuingaas, balustrades, dranghekken of gevlochten hekwerk) kunt u binddraad of tie-wraps gebruiken. Om rietmatten te bevestigen tegen een massieve ondergond (stenen muur, dakbalken of houten schutting) kunt het beste schroeven met een sluitring gebruiken. In het geval van de muur boort u gaatjes voor, waar u een plug in steekt. Hier schroeft u de rietmat vast tegen de muur, tussen de rietstengels door. De sluitring valt over de rietstengels waardoor deze vast blijft zitten.

Zorg er altijd voor dat u de rietmat iets van de grond plaatst. Dit verlengt de levensduur omdat de rietstengels niet in direct contact staan met modder of water.

Als vuistregel voor het monteren van rietmatten kunt u het volgende aanhouden:
Horizontaal bevestigen om de 20 cm /  verticaal bevestigen onderaan, in het midden en aan de bovenkant.

Hoe beter de bevestiging, hoe langer u van uw rietmatten kunt genieten!

TIP! Duw de rietstengels tijdens het bevestigen tegen elkaar. Hiermee krijgt u een mooie dichte rietmat...

 

Rietmatten inkorten en op maat maken

Inkorten en op maat maken van gepelde rietmatten gaat heel gemakkelijk. Rietmatten zijn in te korten met gereedschap dat vrijwel iedereen wel voorhanden heeft.

De hoogte kort u in door de stengels te knippen met een scherpe snoeischaar. Of rol de mat uit en ga erbij langs met een haakse slijper. Nog gemakkelijker is het om de gepelde rietmat op de rol te laten en hem met een fijn getande reciprozaag of kettingzaag in één keer door te zagen.

De lengte van de rietmat kort u in door de binddraad op 10 cm vanaf de gewenste lengte door te knippen. Verwijder al het teveel aan riet en knoop de binddraad weer vast op de gewenste lengte.
 

Toepassingen van gepelde rietmatten

Gepelde rietmatten worden voor veel doeleinden gebruikt. Hieronder een overzicht van de meest bekende toepassingen

- Aankleding van beurzen, festivals, markten en feesten
- Rieten schutting bekleding
- Rieten plafond van afdak, overkapping, veranda
- Rieten rolgordijn
- Schaduw creëren in de serre door rietmatten op het glazen dak te leggen
- Decoratieve aankleding in tuin, bedrijf of huis met de rieten decoratiematten
- Tiki bar aankleding
- Als ondergrond voor een lemen schutting
- Zomerse dakbedekking in Ibiza stijl


Rietmat formaten

Onze gepelde rieten decoratiematten zijn verkrijbaar in verschillende hoogtematen. Allemaal hebben ze een afgerolde lengte van ongeveer 500 cm.

100 x 500 cm
150 x 500 cm
180 x 500 cm
200 x 500 cm

Heeft u vragen over de rieten decoratiematten of zoekt u advies over het gebruik ervan? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!