Uitgerolde lengte rietmatten: 600 cm
Dikte rietmatten: 8 mm
Binddraad: RVS gecoate binddraad.
Soort riet: Europees zoetwaterriet (ongepeld)
Kenmerken: Mooie volle rietmatten! Veel privacy met een echt natuurlijke uitstraling.
Bezig met laden...

Rietmatten van absolute A-kwaliteit Europees riet

Zoekt u sterke rietmatten met een natuurlijke uitstraling? Onze premium rietmatten zijn gemaakt van Europees zoetwaterriet van ca 8 mm dik: Riet van premium kwaliteit en met een lange levensduur. Het extra binddraad achterlangs zorgt voor meer stevigheid. Dit binddraad is bovendien gemaakt van RVS gecoat ijzerdraad, en dus ook van de hoogste kwaliteit.
 

Als rieten schutting

Premium rietmatten hebben een uitgerolde lengte van 6 meter en zijn erg geschikt om een oude schutting om te toveren tot sfeervolle, natuurlijke rieten schutting. U bevestigt de rietmatten gemakkelijk tegen een bestaande schutting met schroeven met sluitring. Maak de rietmatten op rol vast aan het begin van de mat en rol de rietmat geleidelijk af. Zet de rietmat horizontaal om de 30 cm en verticaal om de 70 cm vast met een schroef met ring. Hoe beter de bevestiging, hoe langer u van uw rieten schutting plezier heeft.
 

Rietmat tegen het hek

Een hek of draadgaas als omheining biedt helaas geen privacy. Ook kan het lang duren voordat de haag of klimop volgroeid is en het zicht op uw terrein wegneemt. Wilt u op een eenvoudige manier van die storende inkijk af, bevestig dan een premium rietmat tegen de omheining. Dat gaat heel gemakkelijk door een stukje bevestigingsdraad (ijzerdraad of tie-wraps) over het binddraad van de rietmat te buigen en strak te trekken tegen het hek. Vastdraaien en klaar! Vervolgens kunt u de rietmat eventueel nog laten begroeien met klimplanten. Daar is het een heel goede ondergrond voor!


Bevestigen boven de grond

Een belangrijke tip voor het bevestigen van een rietmat tegen hek, muur of schutting is om de rietmat een stukje boven de grond te bevestigen. Riet dat in water en modder staat zal zwart worden en eerder uit elkaar vallen. Door hem iets van de grond te plaatsen, verleng je de levensduur met een aanzienlijke tijd. 
 

Rietmat afdak, plafond, zonwering

De rietmat premium is een prachtig product voor het eenvoudig maken van een afdak, plafond of zonwering. Als afdak en zonwering biedt de rietmat heerlijke schaduw. Is het in de serre 's zomers erg warm, leg dan eens een rietmat op het glazen dak. U zult versteld staan van het verkoelende effect! Een rieten plafond is een geweldige manier om de sfeer onder een overkapping of in de tuinkamer enorm te verhogen. Uiteraard kunt u ook rietmatten tegen een wand bevestigen, voor een even sfeerverhogend effect.
 

Formaten rietmat premium

Voor alle toepassingen koopt u een bijpassend formaat rietmat. Zo is de rietmat premium van 1 meter hoog een veelgebruikt formaat om een natuurlijk balkonscherm mee te maken. En de rietmat van 180 cm hoog is ideaal voor een schutting. Let wel: het formaat kan altijd iets afwijken. Dit komt omdat rietmatten een natuurproduct zijn.

-   80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm


Heeft u vragen over onze rietmatten, of wilt u advies over een specifieke toepassing? Neem gerust contact met ons op! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen.