Een rieten balkonscherm geeft privacy en brengt natuur op het balkon of dakterras. Onze rietmatten op rol zijn perfect te gebruiken als balkonscherm. Zoek de juiste hoogte rietmat en bevestig hem gemakkelijk aan de reling of spijlen van je balkon. Onderstaande rietmatten zijn het meest geschikt als rieten balkonscherm. Maak een supergezellige privéplek met riet!
Bezig met laden...

Soorten rietmatten

Ons assortiment rieten matten bestaat uit 3 soorten rietmatten. Eigenlijk allemaal geschikt als rieten balkonscherm, maar wel allemaal met hun eigen eigenschappen.
 

Premium rietmatten
Premium rietmatten zijn gemaakt van ongepeld riet met een dikte van ongeveer 8 mm.
 

Dikke rietmatten
Ook deze rietmatten zijn gemaakt van ongepeld riet maar hebben een dikte van 10 tot 15 mm.
 

Gepelde rietmatten
Gepelde rietmatten zijn puur decoratief. Ze hebben dunne stengels van 6 mm en bieden het minste privacy. Wel geven ze het heerlijke zomerse sfeertje wat je van rietmatten krijgt.

Rietmat als balkonschermPrivacyscherm balkon met rietmatBalkonreling met rietmat
 

Rieten balkonscherm bevestigen

Het bevestigen van de rietmatten gaat eenvoudig en snel met tie-wraps, schroeven of binddraadjes.

Trek het binddraadje tussen de rietstengels door en over het binddraad van de rietmat zelf heen, trek de rietmat tegen de balkonrand en draai het binddraad/ijzerdraad vast of trek de tie-wrap vast. Als uw balkonrand of scheidingswand van massief materiaal is gemaakt, dan kunt u de rieten matten bevestigen met schroeven en een sluitringetje. In het geval van baksteen of beton, werkt u ook met pluggen. Schroef tussen de rietstengels door en de sluitring houdt de rietmat op zijn plaats.

>> Bevestig de schroeven in de hoeken van de rietmat en om de 30 cm, zodat de rietmat strak gespannen aan de balkonrand blijft zitten. Laat de rietmat niet boven de rand uisteken, want dan waaien de rietstengels zeker kapot.

Rietmat op maat maken

Mocht uw rietmat te hoog zijn, dan kunt u zonder speciaal gereedschap uw rietmat gemakkelijk zelf op maat maken. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of een (elektrische) zaag. Met bijvoorbeeld een reciprozaag kunt u zelfs de hele rol in 1 keer op maat zagen.

Als de rietmat te lang is, kunt u met een kniptang het binddraad doorknippen op minimaal 5 cm vanaf de gewenste lengte. Knip de draad door, verwijder het riet om de juiste lengte krijgen en knoop de draad weer vast. Houdt u een flink stuk rietmat over? Niet getreurd! Integendeel, want met zo'n restant rietmat kunt u nog heel creatief te werk gaan. Bekleed er een bloempot mee, gebruik het als rieten wandbekleding of tover een plastic krat om tot mooi opbergmeubel. Laat uw creativiteit de vrije loop, want rietmatten zijn heel praktisch in gebruik! Wist u trouwens dat je heerlijke schaduw maakt met rietmatten op de pergola? Een natuurlijke pergola zonwering van rietmatten is de beste oplossing om de hete zon te ontlopen.Tijdens warme dagen zal dit echt uw favourite plek.

 

Rietmat kopen met snelle levering en lage verzendkosten

Wilt u rietmatten kopen voor uw balkon, bestel ze dan eenvoudig en snel online. Rietmattenvoordeel.nl levert uw rietmatten supersnel aan huis tegen lage verzendkosten.

Rietmatten die op werkdagen voor 13:00 uur zijn besteld en betaald, worden nog dezelfde dag verzonden. In 99% van de gevallen krijgt u de bestelling dus al de volgende werkdag aan de deur bezorgd en kunt u meteen aan de slag met uw rieten balkonscherm!