Een pergola zonwering maakt u gemakkelijk met onze rietmatten op rol. Rietmatten geven een heerlijke verkoeling tijdens warme dagen en zorgen voor de mooiste schaduweffecten. Onderstaande rietmatten zijn het meest geschikt als pergola zonwering.
Bezig met laden...

Welke rietmat heb ik nodig?

In principe kunnen alle rietmatten uit ons assortiment worden gebruikt als pergola zonwering. Het grootste verschil zit hem in de dikte van de rietstengels. Hieronder vindt u enkele eigenschappen per soort rietmat.

 

Gepelde rietmatten

Deze zijn erg decoratief en hebben de dunste stengels. Wel is een gepelde rietmat erg sterk en schoon. De gepelde rietmat laat het meeste zon door, maar geeft stiekem toch een heerlijke schaduw.

 

Premium rietmatten

Deze hebben de gebruikelijke dikte van 8mm en laten het minste zon door. De rietmatten zijn gemaakt van ongepeld, Europees zoetwaterriet en gebonden met een RVS gecoate binddraad.

 

Dikke rietmatten

Deze hebben de meest robuuste uitstraling. De stengels van de dikke rietmatten zijn 10 tot 15mm dik en gemaakt van Europees ongepeld zoetwaterriet. Wilt u het nog robuuster? Dan kunt u eens kijken bij onze naturel bamboematten van 2cm dik.

Als alternatief voor een pergola zonwering van rietmatten, monteren wij regelmatig wilgenmatten op pergola's. Wilgen geven ook een net iets andere sfeer door hun donkere kleur en hebben een lange levensduur.

Rietmatten zonwering pergolaRietmat op overkappingSchaduw met rietmatten

Rietmatten bevestigen op de pergola

Het bevestigen van rietmatten op een pergola is geen ingewikkelde klus. U zult de rietmat op maat moeten maken voor u deze bevestigt op de pergola. Dit doet u als volgt. Om de hoogte in te korten, kunt u de rietmat knippen met een scherpe snoeischaar. Mooier is om de rietmat op de rol te laten en deze ineens door te zagen met een lange reciprozaag. Komt u er niet uit? Vraag ons gerust. Wij maken graag rietmatten voor u op maat.

Rol de rietmat vervolgens af op de pergola en schroef of niet deze van bovenaf vast. Mooier en steviger is het om smalle latten over de rietmat te monteren en deze vast te schroeven op de pergola. Op deze manier zit iedere rietstengel vast onder de lat.

Zoals gezegd... een rietmat als zonwering op de pergola is een kleine klus met een groots resultaat!