Het bekleden van een lelijke wand of muur is gemakkelijk te doen met onze rietmatten op rol. Het resultaat is een prachtige natuurlijke wand welke een absolute ibiza-vibe geeft! Een rieten wandbekleding kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Onderstaande rietmatten zijn het meest geschikt als rieten wandbekleding.
Bezig met laden...

Als u een houten wand wilt bekleden is dit gemakkelijk te doen door de rietmat langs de wand af te rollen en deze vast te schroeven of vast te nieten in het hout. Wilt u een stenen muur bekleden, dan is de uitdaging iets groter. U zult dan eerst een subtiel houten frame aan de muur moeten bevestigen om de rietmat tegenaan te kunnen bevestigen. Hiermee voorkomt u dat u veel pluggen in de muur moet aanbrengen.

Rieten wandbekleding houten wand

Het monteren van een rietmat tegen een houten wand gaat gemakkelijk met schroeven of nieten. Gebruik hierbij als regel om de rietmat horizontaal om de 20 tot 30 cm te bevestigen en verticaal om de 60 tot 70 cm. 

Rietmatten bevestigen tegen stenen muur

Om rietmatten tegen een stenen ondergrond te bevestigen, is het zinvol een frame aan te brengen van smalle balkjes. Als u de rietmat rechtstreeks op de muur aanbrengt, zult u namelijk veel meer pluggen moeten gebruiken. Breng aan de onderkant, in het midden en aan de bovenkant een horizontale balk aan waar u de rietmatten tegenaan kunt bevestigen. Dit bevestigen kan gemakkelijk met nieten of schroeven met een sluitring.

Rietmat tegen stenen muurRietmat wandbekledingRietmat decoratieve wandbekleding

Rietmat formaten

De grootste rietmatten hebben een hoogte van 200cm. De gemiddelde wand is hoger, waardoor u het riet in 2 lagen zal moeten aanbrengen. Onze rietmatten zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtematen waardoor de gewenste hoogte te bereiken moet zijn. Komt u toch niet uit? We maken graag rietmatten voor u op maat zodat u de wand netjes kunt afwerken met een mooie laag riet.

Naast rietmatten kunt u vrijwel alle soorten natuurmatten gebruiken als wandbekleding. Al moeten we zeggen dat riet toch wel een ultieme Ibiza-look geeft. Naast wandbekleding is riet ook erg mooi als plafondafwerking. Gemakkelijk te monteren met een verbluffend resultaat!

Wist u dat onze rietmatten ook perfect te gebruiken zijn als rieten balkonscherm? Monteer hem gemakkelijk tegen de reling van het balkon of dakterras en u zit direct heerlijk privé.