Rietmat 200 x 600 Premium

Rietmatten van 200 x 600 cm gemaakt van de allerbeste kwaliteit Europees riet. Deze robuuste rietmatten van 2 meter hoog zijn perfect als rieten schutting of natuurlijke erfafscheiding.

Artikelnummer

RMP200600 

Verzendkosten

€ 12,50 

Dit product is bij u binnen:

1 tot 2 werkdagen

EAN

 

€ 29,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rietmat 200 x 600 premium

De premium rietmat 200 x 600 is gemaakt van A-kwaliteit Europees zoetwaterriet, dat extra stevig is gebonden met hoogwaardig RVS gecoat binddraad. Een duurzame topper om een sterke rieten erfafscheiding of sfeervol rieten plafond mee te maken!
 

Rieten schutting

Knap een oude schutting of muur in een handomdraai op door er een rietmat tegenaan te bevestigen. Deze rietmat premium van 2 meter hoog onttrekt de lelijke ondergrond snel en doeltreffend aan het zicht en transformeert die tot een rustige natuurlijke tuinafscheiding. Gebruik schroeven en sluitingen (met plug voor een muur) om de rietmat te bevestigen. De schroeven draait u tussen de stengels door, waarna de sluiting de mat vastdrukt.
 

Rietmat tegen gaaspaneel of hek

Bestaat de erfafscheiding of omheining uit hekwerk of gaaspaneel? Dan kunt u deze met een rietmat eenvoudig zichtdicht maken. Zo kunt u privé zitten of uw terrein netjes afsluiten. De rietmat is eenvoudig te bevestigen met bevestigingsdraadjes (ijzerdraad of tie-wraps). Ook kunt u er een klimplant tegenaan laten groeien om op termijn te zorgen voor een groene erfafscheiding.
 

Rietmat plafond of zonwering

De rietmat premium is een prachtig product voor het eenvoudig maken van een afdak, plafond of zonwering en dit formaat van 2 meter bij 6 meter is daarvoor erg geschikt. Als afdak en zonwering (bijvoorbeeld bovenop een pergola of een beach bar) biedt de rietmat heerlijke schaduw. Is het in de serre 's zomers erg warm, leg de rietmat dan eens op het glazen dak. U zult versteld staan van het verkoelende effect! Ten slotte is een rieten plafond een geweldige manier om de sfeer onder een overkapping of in de tuinkamer enorm te verhogen.

Tips:
- Een tacker met nieten is ideaal bij het bevestigen van de rietmat op het dak of tegen het plafond
- Bij een rieten dakbedkking kunt u transparante waslijn onder de rietmat spanning als ondersteuning. Lang niet zo opvallend als houten latten/balken, maar wel even doeltreffend én eenvoudig te bevestigen!

 

Rietmat inkorten

U kunt een rietmat op meerdere manieren inkorten. In 1 keer doorzagen is het snelst. Laat de rietmat 200 x 600 premium op rol en gebruik een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen. Een afgerolde rietmat kan op maat geknipt worden met een scherpe snoeischaar/heggenschaar. Of ga erbij langs met een haakse slijper. Heeft u een te lange rietmat, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.
 

Verschillende formaten

Er zijn verschillende formaten van onze rietmatten premium, zodat u goed de juiste mat voor uw project kunt bestellen. Let wel, rietmatten zijn een natuurproduct dus het formaat kan altijd iets afwijken! Dit zijn alle rietmat premium formaten (hoogte x uitgerolde lengte):
 
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm

Mocht u meer willen weten over dit product of overleggen over uw toepassing, neem dan gerust contact met ons op! We hebben jarenlange ervaring in riet en rietmatten en staan klaar om u van advies te voorzien. 
 

Rietmat afmetingen
200 x 600 cm
Dikte riet
8 mm
Soort riet
A-kwaliteit ongepeld Europees zoetwaterriet
Binddraad
RVS gecoate binddraad

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.