Rietmatten 160 x 600 cm Rietmat op rol 160 x 600 premium Rietmat premium Rietmat schuttingbekleding
Rietmatten 160 x 600 cm Rietmat op rol 160 x 600 premium Rietmat premium Rietmat schuttingbekleding
Rietmat Premium 160 x 600
Rietmatten van 160 x 600 cm gemaakt van A-kwaliteit Europees riet. Mooie volle rietmatten die zorgen voor privacy en sfeer in de tuin, op het balkon, veranda, tuinhuis of terras!

Artikelnummer

NF-RM-160600

Verzendkosten

€ 14,95

Levertijd

1 tot 2 werkdagen

€ 41,95
€ 31,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Premium rietmat 160 x 600

Rietmatten met een hoogte van 160 cm en een uitgerolde lengte van 6 meter. De premium rietmatten zijn heel netjes en duurzaam. De naam ‘Premium’ hebben deze rietmatten verdiend door het hoogwaardige Europese riet in combinatie met RVS gecoat binddraad. 

Rietmat schutting

De hoogte van 160 cm is ideaal om een lage rieten schutting te maken. Heeft u een oude schutting welke een opknapbeurt kan gebruiken? Rol de rietmat er gemakkelijk langs af en gebruik de rietmat als schutting bekleding. Ook een oude muur of kaal hekwerk kunt u gemakkelijk bekleden met riet en er zo een pachtige natuurlijke erfafscheiding van maken.

Rieten plafond en zonwering

Deze rietmatten zijn ook geschikt als sfeervolle plafondafwerking en/of wandbekleding van bijvoorbeeld een veranda, overkapping of tuinhuisje. Dat geeft erg veel sfeer! Als dakbedekking van bijvoorbeeld een pergola geeft deze rietmat behoorlijk wat schaduw. En wordt de serre in de zomer te heet, leg dan deze rietmat op het dak voor verkoeling!

Tips:
- Een tacker met nieten is ideaal bij het bevestigen van de rietmat op het dak of tegen het plafond
- Bij een rieten dakbedekking kunt u transparante waslijn onder de rietmat spannen ter ondersteuning. Lang niet zo opvallend als houten latten/balken, maar wel even doeltreffend én eenvoudig te bevestigen!

Rietmat inkorten

U kunt een rietmat op meerdere manieren inkorten. In 1 keer doorzagen is het snelst. Laat de rietmat op de rol en gebruik een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lang blad om de rietmat in éen keer door te zagen. Een afgerolde rietmat kan op maat geknipt worden met een scherpe snoeischaar/heggenschaar. Of ga erbij langs met een haakse slijper. Heeft u een te lange rietmat, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.

Verschillende formaten

Er zijn verschillende formaten van onze premium rietmatten, zodat u de juiste mat voor uw project kunt bestellen.

-   80 x 600 cm
100 x 600 cm
120 x 600 cm
140 x 600 cm
- 160 x 600 cm
180 x 600 cm
200 x 600 cm

Wilt u meer info over dit product of overleggen over uw specifieke toepassing, neem dan gerust contact met ons op! We hebben jarenlange ervaring met riet en andere natuurmatten en staan klaar om u van advies te voorzien. 
 
Rietmat afmetingen
160 x 600 cm
Dikte riet
8 mm
Soort riet
A-kwaliteit ongepeld Europees zoetwaterriet
Binddraad
RVS gecoate binddraad

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.