Rietmatten... De tuintrend! Het voorjaar is begonnen! Waar vorig jaar veel mensen gingen voor een strakke tuin, merken we nu dat de natuurlijke tuin weer helemaal hip is. Tegen de bestaande schutting worden rietmatten of bamboematten geplaatst wat direct een natuurlijke uitstraling geeft met een tropisch tintje. Een bijkomend voordeel van rietmatten is dat ze erg goedkoop zijn en een lange levensduur hebben. Plaats de rieten matten een paar centimeter van de grond en je hebt zeker 7 tot 8 jaar plezier van je rietmatten. Ook planten houden van rietmatten. Klimplanten doen het erg goed op riet en zorgen ook nog eens voor bescherming van je rietmat. Hierdoor zal hij nog langer meegaan dan normaal.

Wist je trouwens dat je rietmatten voor veel doeleinden kunt gebruiken?

Rietmat op balkon
Een rietmat bevestigen langs de reling van je balkon zorgt voor een mooie look en erg veel privacy. Zet de rietmat vast aan het begin van de railing en rol hem af. Zet de rietmat op een paar punten vast met ijzerdraad of een tie-wrap en je hebt binnen een half uur een totaal ander balkon.

Rietmatten afdakje
Een afdakje waar rietmatten op liggen geeft een een mooie, natuurlijke, tropische uitstraling. Rietmatten zijn niet waterdicht, maar geven absoluut een heerlijke schaduw. Het beste is om op de houtconstructie panlatten te leggen. Doe dit om de 30 cm en rol de rietmat af op het dak. Vastzetten kan met schroeven en een ringetje, ijzerdraad of tie-wraps. Wil je een waterdicht dak dan kun je er het beste golfplaten overheen leggen.

Rietmat om het zwembad
Wil je een ander zwembad in de tuin dan iedereen? Rol een rietmat om het zwembad. Je waant je vrijwel direct op Bali en je zult erg veel leuke reacies krijgen op dit originele idee.

Rietmatten schutting
Rietmatten worden het meest gebruikt als natuurlijke schutting. Met 2 tot 3 rietmatten kun je de gemiddelde Nederlandse tuin volledig omheinen. Financieel erg prettig en het geeft een superleuke uitstraling. Tegenwoordig zijn rietmatten en gespleten bamboematten de meest gewilde tuinafscheiders naast planken schuttingen.Kortom; een natuurlijke tuin kun je op een zaterdag realiseren voor weinig geld.

Fijn voorjaar iedereen!
 
      29-03-2019 19:46